Menu

Viza į Filipinus

įkeltas: 2018 kovo 08 d.
kategorija: Patarimai keliaujantiems sukūrė: Žalia Rožė

Viza į Filipinus
Vykstant į Filipinus, vienas aktualiausių klausimų – viza. Ar jos reikia? Kur ją pasidaryti?
 

Atostogos Filipinuose iki trisdešimt dienų

 
Europos Sąjungos piliečiams atvykus į Filipinus trisdešimčiai dienų, vizos darytis nereikia. Atvykus į šalį - Manilos ar Cebu oro uostą, visiems turistams reikia praeiti Imigracijos procedūrą. Lėktuve, prieš nusileidžiant į Filipinus, stiuardesės dalina imigracijos lapelius. Būtina šį lapelį užpildyti. Rekomenduotina dar lėktuve – bus patogiausia, be streso. Nusileidus, nebus patogios vietos tą padaryti.

Oro uosto migracijos pareigūnai dažniausiai paprašo pateikti skrydžio bilietus atgal iš Filipinų, kurių data turi būti ne vėlesnė nei trisdešimt kalendorinių dienų nuo atvykimo. Atitikę šiuos reikalavimus, turistai į Filipinus įleidžiami nemokamai  trisdešimčiai dienų. 

Jeigu planuojate keliauti po Filipinų salas šiek tiek ilgiau nei trisdešimt dienų, tuomet iš karto oro uosto migracijoje, galite gauti vizą papildomai dvidešimt devynioms dienom (iš viso penkiasdešimt devynioms dienoms). Ji kainuos apie 50 Eur.
 

Atostogos arba gyvenimas Filipinuose ilgiau nei du mėnesius

 
Turistams, sugalvojusiems pasilikti ilgiau nei trisdešimt dienų arba čia apsistojusiems gyventi ilgiau, reikės kreiptis į artimiausią Migracijos skyrių. Rekomenduojama pasilikus savaitei iki 30 dienų termino pabaigos, nuvykti į jau minėtą artimiausią Migracijos skyrių ir gauti vizą. 

Pirmą kartą, po trisdešimt dienų laikotarpio, viza išduodama dvidešimt devynioms dienoms. Kainuoja apie 50 Eur. Čia ta pati viza, kurią galima gauti iš karto atvykus oro uoste atvykus į Filipinus. 

Gyvenant ilgiau Filipinuose, mažesnėse salose, kas du mėnesius reikia  atvykti į Migracijos skyrių ir prasitęsdinėti vizą. Tai kainuoja apie 50 Eur vienam žmogui. Didesnėse salose, miestuose kaip Manila, Cebu, vizos yra pratęsiamos šešiems mėnesiams. Kaina apie 110 Eur vienam žmogui. Tokiuose dideliuose miestuose net yra agentūros, kurios periodiškai nuneša į migraciją pasą bei dokumentus ir pratęsia vizas.

Po pirmo pratęsimo dvejiems mėnesiams, yra  privalu užsisakyti ACR kortelę (Filipinų užsieniečių ID kortelė), kurią galima turėti vietoj savo paso, atsidaryti banko sąskaita Filipinuose, pasirašyti abonentinę mobilaus ryšio tiekimo sutartį ir kita. Ši ID kortelė kainuoja apie 55 Eur.  ACR kortelė galioja vienerius metus. Kas metus privalu užsisakyti ir gauti naują. 

Už vizos pratęsimo taisyklių nesilaikymą numatyta bauda 1.000 PHP (apie 20 Eur), nepriklausomai kiek dienų vėluojama.

Gyvenus Filipinuose daugiau nei dvejus metus ir panorėjus išvykti, reikia gauti migracijos leidimą. Jį išduoda tik Cebu arba Manilos miestuose.

Filipinuose be turistinių vizų galima būti ir turint kitos rūšies vizas. Jų dar neišbandėm, todėl apie jas kitą kartą.

Kelionė į Filipinus Kelionės Filipinai Patarimai keliaujantiems



dalinkitės Facebook Twitter Pinterest Google+
Ankstesnis straipsnis
Ar saugūs Filipinai?
Sekantis straipsnis
Be ko neišgyventume Filipinuose

2 komentarai

Kelionių blogas Žalia Rožė 2018 kovo 22 d.

Sveiki, taip yra čia keletas vizų rūšių ir būdų gauti ilgalaikes vizas. Šitą variantą irgi teko girdėti, tačiau nesusidūrėme su žmonėmis, kurie tuo būtų pasinaudoję, todėl plačiau negalime nieko pakomentuoti. Jeigu sužinosime apie tai daugiau, būtinai pasidalinsime savo blog'e. Patys gal nesinaudosim šia galimybe, nes esam keturių asmenų šeima. Suma gaunasi didoka :)

Begėdis 2018 kovo 09 d.

Laba diena, teko girdėti, kad Philipinuose padėjus banke apie 20 000 usd, galima gauti vizą neribotam laikui, kol banke guli ši suma.... Gal kažką žinote tiksliau ?

Komentuokite
Jūsų el.pašto adresas nebus rodomoas viešai.




All for Joomla All for Webmasters